I Dream in Another Language

I Dream in Another Language

‘Meanderende film die voelt als een sprookje’ NRC
‘Een verfijnde vertelling, vol subtiliteit’ Het Parool

De taal die je spreekt, vormt de weerslag van de manier waarop je tegen de wereld aankijkt, laat zien hoe je de werkelijkheid om je heen beleeft. Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren.

Deze gedachte staat centraal in het veel bekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Zijn broer Carlos schreef het scenario.

De jonge linguïst Martin reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers, legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril-sprekers: Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

I Dream in Another Language

I Dream in Another Language is een verfijnde vertelling, vol subtiliteit die voelt als een sprookje. Regisseur Contreras sleepte er 10 internationale filmprijzen mee in de wacht, waaronder de Publieksprijs tijdens het Sundance Film Festival 2017.