Jackie

Jackie

Voorpremière Internationaal Filmfestival Rotterdam 2017: briljante karakterstudie en opmerkelijk intiem portret van Jackie Kennedy, vertolkt door Natalie Portman.

Jackie

In Jackie kruipt Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

JackieDe hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (‘Black Swan’, ‘Closer’) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met ‘No’ (2012) en binnenkort ook ‘Neruda’ (2016) op het grote publiek loslaat.

Jackie werd zeer enthousiast ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd de film bekroond met de prijs voor beste scenario.