Juliet Naked

Juliet Naked

“sterke scènes en dialogen: aanstekelijk, geestig en herkenbaar” Parool (★★★★)

Feelgood comedy naar de gelijknamige roman van Nick Hornby uit 2009. Annie (Rosie Byrne) en Duncan (Chris O’Dowd) zijn al vijftien jaren samen. De obsessie van haar vriend voor de obscure rocker Tucker Crowe (Ethan Hawke) heeft echter nooit ruimte gegeven voor iets betekenisvols als een huwelijk en kinderen.

Crowe is een singer-songwriter die, nadat hij midden jaren tachtig de in kleine kring legendarische break-upplaat ‘Juliet’ had gemaakt, ineens van het podium verdween en sindsdien leeft als een kluizenaarskruising tussen Bob Dylan en J.D. Salinger. Annie kan de muziek van Crowe best verdragen, maar is de jarenlange blinde verafgoding door haar man aardig beu geworden. Wanneer een demo versie van Tuckers grote hit van 25 jaar geleden opduikt, leidt dit tot een levens veranderende ontmoeting met de enigmatische rocker zelf.

Juliet, Naked biedt een komische kijk op de tweede kansen die het leven je geeft. De bitterzoete toon is mooi getroffen en de drie charmante hoofdrolspelers zijn perfect gecast. Regisseur Peretz was ooit bassist van ‘The Lemonheads’, dus qua muziek zit het ook wel goed.