Jusqu’à la Garde

Jusqu'à la Garde

“Spannende en aangrijpende debuutfilm” VPRO Cinema (★★★★)

Tijdens de scheidingsprocedure van haar man Antoine besluit Miriam de volledige voogdij over hun 12-jarige zoon Julien aan te vragen. En alhoewel ook Julien heeft aangegeven zijn vader niet meer te willen zien, besluit de rechter dat Antoine recht heeft op contact met zijn zoon. Als beschermengel van zijn moeder voor zijn jaloerse vader, doet de jonge Julien zijn best de goede vrede te bewaren om zo het ergst denkbare te voorkomen.

Jusqu'à la GardeWe zien hoe Julien zonder scrupules door zijn vader gemanipuleerd wordt in diens poging weer binnen te dringen in het leven van zijn ex-vrouw.

Wars van sentimentaliteit neemt regisseur Legrand ons mee in de wereld van kinderen uit vechtscheidingen, en van getraumatiseerde vrouwen die ook na een scheiding niet loskomen van de man van wie zij ooit hebben gehouden. Langzaam maar zeker loopt de spanning in de film steeds verder op richting een bloedstollende, spannende finale.

Jusqu’à la Garde is een prachtig vertolkte, dramatische thriller, die door Legrands subtiel observerende filmstijl veel ruimte laat aan ieders persoonlijke emoties. Bekroond met de prijzen voor Beste Regie en Beste Debuut tijdens Filmfestival Venetië en winnaar van de Publieksprijs tijdens Filmfestival San Sebastian.

Best Director_Venice 2017

Gegevens

Regie:
Xavier Legrand
Jaar:
2017
Land:
Frankrijk
Taal:
Frans
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
90 minuten

English summary

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

Neem een kijkje op onze Facebookpagina!
Take a look at our Facebook page!

@FilmhuisMovieW

Ook in September "Beast" (@Beastmov): In a small island community, a troubled young woman falls for a mysterious outsider who empowers her to escape her oppressive family. When he comes under suspicion for a series of murders, she defends him at all costs.