Just Like Our Parents

Just Like Our Parents

‘Rosa is een krachtig, complex personage.‘ Parool (★★★★)

‘Bodanzky weet universele gevoelens mooi over te brengen.’  Cinemagazine (★★★★)

Brazilië, São Paulo. Rosa (Maria Ribeiro) is voortdurend bezig met de wensen van haar familie. Ze vergeet daardoor vaak om aan zichzelf te denken. Haar carrière als toneelschrijver heeft ze op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meiden, zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Haar echtgenoot is veelal weg voor werk en gefocust op zijn carrière. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het tijd wordt om de regie over haar eigen leven te herpakken…

Just Like Our ParentsAls rode lijn door de film loopt Henrik Ibsens toneelstuk ‘Een poppenhuis’ uit 1880 over Nora, die aan het eind van het verhaal haar man verlaat met de woorden “Ik moet eerst mezelf onderwijzen.” Rosa voelt zich een hedendaagse Nora, ingeklemd tussen gepensioneerde hippies aan de ene kant en jonge hipsters aan de andere.

 

Met Just Like Our Parents schetst de Braziliaanse filmmaakster Laís Bodanzky een fijnzinnig, herkenbaar en levensecht familieportret. De film won onder andere de publieksprijs voor Beste Film tijdens het Paris Brazilian Film Festival.