Klanken van Oorsprong

Klanken van Oorsprong

Met livemuziek van gitarist Remko Willems op vrijdag 19 oktober! *

De muzikale documentaire Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven onder moeilijke omstandigheden, afgewisseld met swingende Indo muziek uit de jaren ’50 en ’60

Diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond emigreerden tussen 1945 en 1962 gedwongen naar Nederland, samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders. Daar kregen bands als The Tielman Brothers’ direct veel gehoor bij de enthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ’n Roll. Ook Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en The Blue Diamonds verwierven zelfs grote internationale roem.

Hoewel al deze muzikanten erg van elkaar verschillen, hebben ze veel dingen gemeen: hun Indische wortels en hun geschiedenis van oorlog, vluchten en opnieuw beginnen in een vreemd land met de muziek als grootste uitlaatklep. U ziet nooit eerder vertoond archiefmateriaal van optredens en unieke beelden uit het koloniale tijdperk in één van de meest swingende films van dit jaar. Na behalen van 10.000 bezoekers werd Klanken van Oorsprong onderscheiden met de prijs ‘Kristallen Film’, overhandigd door Silvia van der Heiden (directeur Nederlands Film Festival).

*) concerttoeslag 19 okt slechts € 2,50

https://youtu.be/5Zf5os1KFkQ