La Dea Fortuna

La Dea Fortuna
PREMIÈRE

Italiaans melodrama waarin het voortbestaan van een relatie op het spel staat, met schitterende beelden van hedendaags Rome.

Alessandro en Arturo zijn al 15 jaar samen, maar de passie is uit hun relatie verdwenen en ze twijfelen of ze nog bij elkaar willen blijven. Dan staat op een dag een goede vriendin voor de deur met de vraag of het stel een paar dagen op haar twee jonge kinderen wil passen, omdat zij naar het ziekenhuis moet. De komst van de kinderen zet het dagelijks ritme van de twee mannen volkomen op zijn kop en zorgt voor een wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek, van Turkse afkomst maar al jaren woonachtig in Italië, verfilmt vaker verhalen vanuit zijn persoonlijke achtergrond. Zelf werd hij door de vrouw van zijn broer gevraagd om voor hun kinderen te zorgen mocht haar of haar man iets overkomen.

La Dea Fortuna was eind vorig jaar in Italië een aantal weken de best bezochte film en werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor beste actrice. De titelsong werd bekroond tot Best Original Song.