La Fille Inconnue

La Fille Inconnue

De bevlogen jonge huisarts Jenny reageert niet als er ’s-avonds laat aan de deur van haar praktijk in Luik wordt aangebeld. Achteraf bleek het een schreeuw om hulp van een onbekend meisje te zijn geweest. Geplaagd door schuldgevoelens gaat ze op onderzoek uit. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en geleidelijk wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

la-fille-inconnue_7Actrice Adèle Haenel, een rijzende ster binnen de Franstalige cinema, maakt grote indruk als de jonge dokter Jenny. Ze speelt haar rol zeer ingetogen. Als ze tijdens haar zoektocht geconfronteerd wordt met de criminele, onderklasse van Luik, voelt dat daardoor extra heftig aan.

Het leven op straat speelt in het ontzagwekkende oeuvre van het regisseursduo Dardenne een prominente rol. Denk bijvoorbeeld aan meesterwerken als ‘Rosetta’ (1999), ‘L’Enfant’ (2005), ‘Le Silence de Lorna’ (2008) en ‘Le Gamin au Vélo’ (2011). Zo ook in hun nieuwste drama La Fille Inconnue, dat dit jaar genomineerd werd voor de Gouden Palm. Het geëngageerde realisme, waar de Dardennes patent op lijken te hebben, blijft wederom onovertroffen.