La Pazza Gioia

La Pazza Gioia

La Pazza Gioia van de gevierde Italiaanse regisseur Paolo Virzì is een komische, Italiaanse feelgood roadmovie over vriendschap en de zoektocht naar geluk, met het prachtige landschap van Toscane als decor.

la-pazza-gioia-aBeatrice Morandini Valdirana is een decadente kletskous en een opvallend figuur in de zorginstelling waar ze woont. Ondanks haar praatjes vindt ze weinig aansluiting bij de andere patiënten. Als de introverte, stoer uitziende Donatella Morelli als nieuwe patiënt bij hen komt wonen, bloeit er een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Ze besluiten samen te ontsnappen en komen tijdens hun avontuurlijke reis met een rode Lancia Appia cabrio oog in oog te staan met hun verleden. Gelukkig zijn ze dit keer niet alleen, maar hebben ze elkaar.

la-pazza-gioia-bTwee vrouwen on the road? Dat doet natuurlijk denken aan de klassieker ‘Thelma & Louise’ (1991). La Pazza Gioia heeft net zulke uitstekend geschreven én gespeelde vrouwenrollen, maar is daarbij veel humoristischer. Na afloop van de wereldpremière in Cannes kreeg de film een staande ovatie en waren de recensies jubelend.