La place d’une autre

La place d’une autre

Tickets

za 21 mei - 20:30 wo 25 mei - 20:30 vr 27 mei - 20:30 di 31 mei - 20:30

Frans drama waarin een jong meisje de identiteit aanneemt van een pas gestorven jonge vrouw van goede afkomst en zo probeert een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Nélie is net ontslagen van haar betrekking als dienstmeisje. Ze probeert haar armoedig bestaan te ontvluchten door als verpleegster te werken in de frontlinies van de net begonnen Eerste Wereldoorlog. Op een dag wordt het veldhospitaal onder vuur genomen en sterft voor haar ogen Rose, een jonge Zwitserse vrouw van goede afkomst die ze verzorgde. Nélie neemt de identiteit van Rose aan en vlucht naar een welgestelde kennis van de ouders van Rose. Daar aangekomen wordt ze warm onthaald. Haar leugen werkt boven verwachting…

De Franse regisseur Aurélia Georges maakt met La Place d’une Autre een charismatisch vrouwenportret. Nélie is een krachtig en vastberaden personage en ook de andere vrouwen in dit verhaal nemen belangrijke beslissingen en staan in het middelpunt van het sociale leven. Georges laat onwillekeurig de donkere kant van de zoektocht naar emancipatie zien: het bereiken van een hoger klasse niveau gaat vaak ten koste van een ander.