Le Jeune Ahmed

Le Jeune Ahmed

In de nieuwste film van de beroemde regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne, worstelt de 13-jarige moslim Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

In hun bekende, haarscherp precieze stijl, verkennen de gebroeders Dardenne de wereld van het moslimterrorisme, zonder uit het oog te verliezen dat hun hoofdpersonage nog maar dertien jaar oud is. Eerder dan te onderzoeken waarom Ahmed radicaliseerde, vragen ze zich af of er nog een weg terug is. En nooit eerder schuurden de Dardennes zó dicht aan tegen het thrillergenre met diverse schitterend opgebouwde en hartslag versnellende scènes. Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.