Le Meraviglie

Le Meraviglie

Dit sprankelende Italiaanse pastorale drama over een imkergezin en de rol van het landschap, de landbouw en de lokale tradities won in 2014 de prestigieuze Grand Prix tijdens filmfestival Cannes!

Imker Wolfgang leeft met zijn vrouw Angelica en hun 4 dochters teruggetrokken op het platteland in het grensgebied tussen Toscane en Umbrië. Hun levenswijze en harmonie worden ruw verstoord wanneer een televisieploeg neerstrijkt voor een realityshow. De oudste dochter, de 14-jarige Gelsomina, droomt na een ontmoeting met een actrice (Monica Bellucci) van deelname aan de commerciële tv-wedstrijd om verkozen te worden tot ‘Meest Traditionele Gezin’. Dat gaat echter totaal in tegen de idealistische principes van vader Wolfgang. Ondanks de conflicten die hij op tirannieke wijze met zijn dochters aangaat, straalt de liefde die hij voor ze voelt ervan af. Mede hierdoor kan Gelsomina hem uiteindelijk vergeven.

Le Meraviglie is een feest van schoonheid en authenticiteit, waarin zonder enige opsmuk prachtige taferelen worden neergezet. Zo zien we bijvoorbeeld hoe Gelsomina sereen bijtjes uit haar mond tevoorschijn tovert en ze vervolgens over haar gezicht laat kruipen en hoe de familie samen in een groot bed in de tuin overnacht. Verhaal, gelaagdheid en esthetiek vormen in heel de film een prachtige eenheid.