Leaning into the Wind

Leaning into the Wind

“Zijn manier van kijken is even vanzelfsprekend als betoverend” NRC (★★★★)
“Een betoverende film over kunst en tijd” The Guardian (★★★★)

logoW&B2018Laat je zelf onderdompelen in de betoverende, mooie wereld van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy: een Schotse landschapskunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op ongekende, bezielde wijze.

Goldsworthy bewerkt enorme stenen en bomen en legt de vergankelijkheid bloot met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels. Soms bestaat een kunstwerk van hem maar één minuut en raakt dat je enorm in zijn pure eenvoud. Hij maakt ook werken die wat langer bestaan: zoals een koepel van rivierklei in Rio de Janeiro, of muren en structuren van zwerfstenen waarbij het lijkt dat ze er altijd al lagen.

Leaning Into the Wind is een manier om al die vluchtige momenten ietsje langer te laten bestaan. De toon en de muziek van de film zijn aangenaam meditatief. Hij heeft een gevoeligheid voor de omgeving, die wij missen, maar die wij dankzij zijn kunstwerken ook ineens ervaren. Hierbij laat Goldsworthy ons de natuurlijke omgeving intens mee beleven: je wordt er al het ware zelf onderdeel van en juist dat maakt deze film tot zo’n adembenemende ervaring!