Les Combattants (+ voorfilm If.)

Les Combattants (+ voorfilm If.)

Les Combattants is een grappige, originele debuutfilm over liefde op het eerste gezicht. Op het strand van een Zuid-Franse badplaats strijken recruiters van het leger neer. Wanneer de 20-jarige Arnaud onverwacht een vriendschappelijk robbertje moet vechten tegen de gespierde Madeleine, weet hij nog net een afgang in aanwezigheid van zijn vrienden te voorkomen. Het levert hem de wrok op van Madeleine, maar ook een onstuitbaar verlangen naar haar gezelschap.

Nadat deze tegenpolen elkaar beter hebben leren kennen, volgt Arnaud Madeleine naar een trainingskamp voor aspirant-militairen. Daar gaat zowaar iets moois opbloeien tussen de twee. Toch verliest Madeleine het grote doel nooit uit het oog: de wereld vergaat en alleen met de juiste survivaltraining kun je het redden.
De humor in de film is eigenzinnig en ook de ontluikende liefde tussen de voorzichtige Arnaud en de provocerende Madeleine is niet alledaags. De fraai gefilmde, zomerse avonturen blijven aangenaam lichtvoetig. De originele personages, het onvoorspelbare verhaal en het sterke acteerwerk maken Les Combattants tot een bijzonder sterke debuutfilm die zowel amuseert als ontroert. De film werd terecht bekroond met 4 filmprijzen in Cannes en 3 Césars (Franse Oscars).

Voorafgaand aan deze hoofdfilm vertoont Movie W de romantische kortfilm If. van en met actrice Shanice Kamminga.

Voorfilm IF.
Voorafgaand aan alle vertoningen van Les Combattants kunt u genieten van de romantische korte arthousefilm If. van en met actrice en scenarioschrijfster Shanice Kamminga. In 12 indringende minuten zien we hoe Evie worstelt met het afscheid  van een liefdesrelatie die zo mooi had kunnen zijn. Vorm, muziek en verhaal vormen daarbij een prachtige eenheid. Deze kortfilm werd heel goed ontvangen in de internationale filmwereld en bij het publiek.

Poster If.Shanice Kamminga

Shanice Kamminga (actrice, producer en schrijfster) woont en werkt in Los Angeles en was zaterdag 20 juni te gast bij Movie W. Shanice had al op zeer jonge leeftijd een passie voor films, verhalen vertellen en acteren.  Tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam ging ze zich serieus in acteren verdiepen. Ze nam acteerlessen in Los Angeles en kreeg daar rollen in een aantal korte films. In juni 2013 verhuisde ze naar Los Angeles, nadat ze haar eigen vertegenwoordiger in Hollywood kreeg . Datzelfde jaar won ze de prestigieuze Nederlandse competitie scenarioschrijven met haar eerste scenario “Crisis”, waarna ze het scenario voor de korte film If. schreef. Dit filmscenario trok snel de aandacht van een enthousiaste crew en de film werd eind 2013 gemaakt. If. werd mede geproduceerd door Shanice en ze speelt zelf de hoofdrol.