Les Olympiades

Les Olympiades

Tickets

za 4 jun - 20:30 wo 8 jun - 20:30 za 11 jun - 20:30 vr 17 jun - 20:30 wo 22 jun - 20:30

Moderne zedenschets en bitterzoete stadssymfonie die zich afspeelt in Parijs, waar een groepje jonge stadsbewoners de liefde en het leven ontdekt.

In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie leert Camille kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet, die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, en vriendschap en liefhebben liggen hierbij dichter bij elkaar dan ooit.

Regisseur Jacques Audiard (De Rouille et d’Os, Un Prophète) verbeeldt in Les Olympiades de liefde van nu, zonder moreel oordeel. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar het de prijs won voor Beste Soundtrack. De film, geschoten in schitterend zwart-wit, is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.