Levende Rivier

Levende Rivier

‘Betoverende mooie reis in, over en langs de Rijn: volg de rivier, de man en zijn kano’

Langs Wageningen stroomt de Rijn, gelegen aan schitterende uiterwaarden. Gepassioneerd filmmaker & ecoloog Ruben Smit die in 2013 furore maakte met ‘De Nieuwe Wildernis’, heeft opnieuw een prachtige natuurdocumentaire gemaakt: dit keer over de flora en fauna in en rondom onze Rijn. De betoverende filmbeelden voeren je dwars door de seizoenen heen.

Levende RivierSpelend met licht, scherpte en compositie brengt hij op zijn kenmerkende intieme wijze de schoonheid en verwondering voor de Rijn heel dichtbij. Hij leert je kijken en laat je zien wat je zelf niet zag. Nieuw aan Levende Rivier is dat Ruben nu zelf een rol speelt voor de camera. Als gids loodst hij de kijker met zijn mijmeringen door Nederland via één van de machtige aders die Nederland hebben gemaakt en gevormd.

Tijdens zijn kanotocht van Lobith tot de Noordzee krijg je als kijker het gevoel hoe het is om door een sneeuwstorm te varen, te overnachten op een eiland in het Haringvliet of bij laag water door de Biesbosch te varen. En in Wageningen is de schoonheid van de Rijn ook nog zo dichtbij: op loopafstand.