Het Lied van de Zee

Het Lied van de Zee

Kindertarief tot en met 12 jaar is € 6,50.

MovieWeekend 2019
Klik op bovenstaande afbeelding voor volledig programma MovieWeekend. Reserveer via de filmpagina’s.

‘Weergaloos mooi sprookje voor jong en oud.’  VPRO Cinema  (★★★★)
Je wilt blijven dwalen in deze sprookjeswereld’  De Volkskrant (★★★★)

Schitterend animatiesprookje voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor volwassenen. De zesjarige Saoirse heeft ronde, donkere ogen, zwarte haren en een vrolijke blos op haar wangen. Praten doet ze niet. Ze woont met haar grote, blonde broer Ben, de hond en hun vader in een vuurtoren op een eilandje, waar de tijd stil is blijven staan.

Saoirse voelt zich aangetrokken tot het woelende water. Als Ben haar weer eens uit zee heeft moeten vissen, stuurt haar bezorgde vader zijn dochter samen met Ben en oma naar de vaste wal. Daar ontdekt Ben dat zijn zus een ‘selkie’ is: een wezen dat zowel de gedaante van een zeehond als van een mens kan aannemen en over bovennatuurlijke krachten beschikt. Broer en zus besluiten terug te gaan naar de vuurtoren. Het wordt een lange reis door een prachtige wereld van sprookjes en oude legendes.

Het Lied van de Zee is de tweede lange Oscar genomineerde animatiefilm van Tomm Moore. De wonderlijke personages en de uiterst detail- en fantasierijke decors maken deze film zo bijzonder. Ook de (volks)muziek draagt bij aan de unieke sfeer.