Liza, the Fox-Fairy

Liza, the Fox-Fairy

Droogkomisch, romantisch sprookje uit Hongarije over de wereldvreemde Liza, die wanhopig op zoek is naar de juiste man. Haar toch al lastige zoektocht wordt bijna onmogelijk gemaakt door een jaloerse Japanse geest. Deze kleurrijke, hoogst originele film werd vele malen onderscheiden op festivals en kreeg o.a. de Prijs voor Best Film tijdens het Imagine Filmfestival 2015.

De jonge Liza verzorgt als verpleegster dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza’s grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar het enige contact dat ze heeft, is de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt een demon die haar op alle mogelijke manieren tegenwerkt. Wanneer in haar omgeving om de haverklap mannen sterven, vreest ze zelf ook een demon te zijn geworden: een fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen, is ervan overtuigd dat ze onschuldig is.

Vooraf: Edmond van Nina Gantz. In deze korte poppenanimatie overdenkt Edmond zijn leven en gaat op zoek naar de beslissende momenten binnen zijn liefdesaffaires. Winnaar van o.a. de prijs voor Beste Korte Animatiefilm 2016 tijdens Sundance.