Love it was not

Love it was not

Tickets

do 28 apr - 20:30 wo 4 mei - 21:00 zo 8 mei - 20:30

Documentaire over de uitzonderlijke, waargebeurde geschiedenis van de Joodse Helena Citron uit Slowakije en de Oostenrijkse SS-officier Franz Wunsch, die smoorverliefd op haar werd.

Helena behoorde in 1942 tot de eerste groep vrouwen die in concentratiekamp Auschwitz belandde. Wunsch beschermde haar, en later ook haar zus Roza waar mogelijk, maar hij had als SS-er ook een andere kant. In 1972, dertig jaar na de oorlog, wordt Helena – inmiddels woonachtig in Israël – opgeroepen om samen met andere overlevenden te getuigen bij het proces tegen Wunsch in Oostenrijk. Een bijna onmogelijke opgave. Aan de hand van gesprekken met inmiddels hoogbejaarde Auschwitz-overlevenden, eerder opgenomen interviews met Helena Citron, haar zus Roza en ook met Wunsch, wordt het verbijsterende verhaal verteld.

De Israelische filmmaakster Maya Sarfaty won de Student Academy Award voor Best Foreign Documentary met The Most Beautiful Woman in 2016. De korte film over de liefdesgeschiedenis tussen Helena Citron en Franz Wunsch diende als basis voor Love It Was Not.