Lunana: A Yak in the Classroom

Lunana: A Yak in the Classroom

Tickets

zo 12 jun - 20:30 za 18 jun - 20:30 vr 24 jun - 20:30 vr 1 jul - 20:30

Hartverwarmend verhaal over een jonge Bhutaanse leraar die droomt van een spannend leven in het westen, maar door de overheid naar een afgelegen bergdorpje wordt gestuurd.

Ugyen uit Bhutan wil eigenlijk zanger worden, hij heeft zijn leren jasje al aangeschaft. Maar de overheidsbeambte die over zijn contract gaat heeft iets anders voor hem in petto. Voor zijn laatste opleidingsjaar stuurt ze hem naar het extreem afgelegen herdersdorpje Lunana, op zes dagen lopen van de bewoonde wereld. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen in zijn primitieve nieuwe omgeving maken dat hij eigenlijk meteen na aankomst alweer wil vertrekken, maar het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen brengen hem tot inkeer en zullen zijn kijk op het leven voorgoed veranderen.

Lunana: a Yak in the Classroom was de eerste Bhutanese speelfilm ooit die voor een Oscar genomineerd werd. Het wordt al de boeddhistische variant van de al even ontroerende documentaire Être et avoir genoemd. De Bhutaanse filmmaker en fotograaf Pawo Choyninh Dojri baseerde zijn verhaal op ervaringen tijdens zijn reizen en liet de bewoners van het bergdorp zichzelf spelen.