Maggie’s Plan

Maggie’s Plan
_MG_8136.CR2

Het innemende, luchtige relatiedrama Maggie’s Plan schetst de levens van moderne, ambitieuze dertigers, met agendaplanning als grootste vijand van de romantische liefde.

De New Yorkse dertiger Maggie (Greta Gerwig) heeft alles redelijk op orde. Haar sterke kinderwens blijft echter onvervuld vanwege haar onvermogen een relatie langer dan een half jaar vol te houden. Ze besluit daarom een kind in haar eentje groot te brengen. Maar dan ontmoet ze John: een charismatische schrijver, die de man van haar dromen lijkt te zijn. Hij zit weliswaar nog even gevangen in een liefdeloos huwelijk, maar dat blijkt slechts een klein obstakel. Na dit begin wordt een sprongetje gemaakt naar een tijd waarin Maggie en John samen wonen en een dochter hebben. Tot Maggie’s grote teleurstelling blijkt hij totaal niet te zijn zoals hij zich voordeed, wat haar tot een absurd, maar geniaal plan brengt… En vlinderdertiger Maggie ontpopt zich als een heldin van onze tijd.

Waar het genre van de relatiekomedie er doorgaans op hamert dat alles kan worden opgelost via een liefdevolle relatie, geeft Maggie’s Plan met humor en ironie volop tegengas.