Mama Weed

Mama Weed

Vlotte en vermakelijke misdaadkomedie met Isabelle Huppert in een prachtrol als een tolk-vertaalster in geldnood, die niet helemaal per ongeluk aan het hoofd komt te staan van een internationaal drugsnetwerk.

De Frans-Arabische Patience Portefeux, moeder van twee volwassen dochters, werkt als onderbetaalde vertaler voor de politie op de anti-drugseenheid en is gespecialiseerd in afgetapte gesprekken. Tijdens het vertalen van een afgeluisterd gesprek van een beruchte drugsdealer leert Patience dat de gezochte man een zoon is van de vrouw die zorgt voor haar eigen zieke moeder. Na haar besluit om hem te beschermen bevindt Patience zich in het hart van een drugsnetwerk. Ze krijgt een enorme lading aan hasj en met haar nieuwe partner DNA, een voormalige politiehond, grijpt ze haar kans. Dankzij haar praktijkervaring en al haar kennis over het drugscircuit, ontstaat “Mama Weed”.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hannelore Cayre, een strafrechtadvocaat in Parijs, die later ook schrijfster en filmmaakster werd. Het boek (La Daronne) won een Europese thrillerprijs en werd door haar als mede-scenarist ook bewerkt voor de film.