The Man Who Knew Too Much

The Man Who Knew Too Much

The Man Who Knew Too Much

In Hitchcock’s thriller en avonturenfilm The Man Who Knew Too Much, die Movie W vertoont in het kader van de Hitchcock Touch, raakt een onschuldig gezin verwikkeld in een dodelijk, internationaal spionagecomplot. Dit keer wordt de suspense afgewisseld met fraaie opnamen van het Marokkaanse woestijnlandschap en een aanstekelijke, legendarisch geworden soundtrack.

Het typische, enigszins naïeve Amerikaanse echtpaar Ben (James Stewart) en Jo McKenna (Doris Day) viert vakantie in Marrakesh (Marokko) met hun 10-jarige zoon Hank. Ze zijn er toevallig bij wanneer een Franse spion wordt vermoord. Net voordat hij sterft, speelt hij Ben belangrijke informatie toe over een op handen zijnde moord op een minister in Londen. Kort daarna wordt hun zoon ontvoerd. De ontvoerders willen voorkomen dat McKenna de informatie zal vrijgeven. Hij beseft dat hij de politie niet kan inschakelen en gaat zelf op zoek naar zijn zoon in Londen. Als Ben overmeesterd wordt in Ambrose Chapel, raakt Jo in paniek en slaat alarm bij Scotland Yard. Die neemt haar niet serieus. Ze krijgt te horen dat de inspecteur naar een concert is in de Royal Albert Hall…..

De song ‘Que sera, sera’ van Jay Livingston en Ray Evans vormt de sleutel naar de uiteindelijke ontknoping. Mede dankzij dit lied won de film de Oscar voor beste filmmuziek en scoorde Doris Day een wereldhit.