Maps To The Stars

Maps To The Stars

De nieuwste film van de gerenommeerde Canadese filmregisseur David Cronenberg is een heerlijke satire over het schijnheilige wereldje dat Hollywood heet.

Het gezin Weiss is een typisch Hollywoodgezin. Vader Stanford, een dominante griezel, heeft een fortuin verdiend en moeder Cristina houdt zich bezig met de kindercarrière van haar 13-jarige zoontje Benjie, die pas is teruggekeerd uit een afkickkliniek. Zus Agatha, die recent werd behandeld voor pyromanie, droomt een remake te maken van de film die haar moeder beroemd maakte. Op een dag keert de manische, licht verknipte actrice Havana (Julianne Moore) terug. Ze verkeert in de waan nog steeds een top-actrice te zijn en jaagt er zonder gêne dagelijks bakken met geld doorheen. Dankzij haar terugkomst rollen we van de ene wrang komische situatie in de andere.

Cronenberg heeft met deze film de hypocriete arrogantie van Hollywood haarscherp ontleed. De vele donkere, komische grappen en observaties over de uitverkoop van elke vorm van inleving of medemenselijkheid zijn niet alleen zeer vermakelijk maar ook erg raak getypeerd. Julianne Moore ontving voor haar sterke rol als Havanna de prijs Beste Actrice tijdens afgelopen filmfestival Cannes.