Marnie

Marnie

marnie

Deze uiterst geraffineerde thriller van Alfred Hitchcock die is heruitgebracht in het kader van de landelijke Hitchcock Touch, wordt algemeen beschouwd als zijn laatste grote meesterwerk. Het verhaal met sterren als Tippi Hedren en Sean Connery is gebaseerd op de gelijknamige roman van Winston Graham.

Het verhaal draait om kleptomane Marnie (Tippi Hedren), die onder verschillende namen van het ene bedrijf naar het andere bedrijf gaat om eerst de keurige secretaresse uit te hangen en daarna de kluis leeg te roven. Mark (Sean Connery) is eigenaar van één van die bedrijven. Hij neemt haar in dienst omdat hij zich sterk tot haar aangetrokken voelt.
Als Marnie vervolgens toeslaat, zet Mark de achtervolging in om er achter te komen wat deze mooie, onrustige vrouw drijft. Hij vindt haar en belooft plechtig haar niet te verraden als ze met hem trouwt. Marnie, die geen keuze heeft, stapt dan met Mark in het huwelijksbootje. Dan komt hij vrij snel tot de ontdekking dat er veel meer mis is met haar. Zo koestert ze een diep wantrouwen jegens mannen, onweer en de kleur rood. Mark probeert de redenen van haar vreemde gedrag en angsten te ontrafelen en stuit daarbij op een heftig en bloedig verleden. Zodra ze de oorsprong van haar angsten aan hem (en ons) heeft geopenbaard, besluit ze dat ze alles wil proberen om haar huwelijk alsnog te laten slagen. Maar de afloop hiervan laat zich absoluut niet raden….

Getagd met ,
The Hitchcock Touch
Filmmuseum EYE

Gegevens

Regie:
Alfred Hitchcock
Jaar:
1964
Land:
VS
Taal:
Engels
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
130 minuten

English summary

Mark marries Marnie although she is a habitual thief and has serious psychological problems, and tries to help her confront and resolve them.

Vul onze enquête in en maak kans op vrijkaarten!

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn bij Movie W willen we graag iets meer horen over jouw ervaring in ons filmtheater. Daarom hebben we een enquête gemaakt die je in ongeveer 5 minuutjes kunt invullen. Je helpt ons enorm wanneer je deze invult én je maakt ook nog eens kans op vrijkaarten voor Movie W!

GA NAAR DE ENQUETE

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!