Marriage Story

Marriage Story
UNB_7530.nef

Zes Oscar nominaties 2020!

Het ooit zo gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand. Ze willen daar zonder wrok en in goed overleg uitkomen en stellen het welbevinden van hun zoontje Henry centraal.

Maar de administratieve afhandeling wordt toch een strijd, waarbij doorwinterde advocaten hun messen slijpen. Nicole en Charlie worstelen zich door deze periode heen, in het besef dat ze als ouders van Henry elkaar altijd zullen blijven kennen.

Marriage Story is een uitzonderlijk scherpzinnig en meelevend portret geregisseerd door de Academy Award genomineerde Noah Baumbach. Zijn film is een herkenbare, wrange reflectie op een enerzijds vanzelfsprekende en anderzijds absurde samenlevingsvorm als het huwelijk. Tegelijk biedt zijn film een intieme kijk op hoe een relatie een onvermijdelijke impact heeft op onze persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn het vooral de topacteurs Adam Driver en Scarlett Johansson (ze speelt werkelijk de rol van haar leven!) die Marriage Story zo imposant maken. Winnaar van 61 prijzen en genomineerd voor 6 Oscars in de categorieën: Beste Film – Beste Acteur in hoofdrol (Adam Driver) – Beste actrice in hoofdrol (Scarlett Johansson) – Beste actrice in bijrol (Laura Dern) – Beste Originele Script – Beste Originele Muziekscore.