Melody

Melody is de bekroonde 2e speelfilm van de Waalse cineast Bellefroid, met in de hoofdrollen rijzende ster Lucie Debay en Rachael Blake (Sleeping Beauty), die samen de prijs voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival delen voor hun rollen in dit aangrijpende verhaal van een jonge draagmoeder en haar band met de biologische moeder.

De jonge Franse kapster Melody wil een eigen kapsalon beginnen, maar kan geen bank bereid vinden haar hiervoor geld te lenen. Ze kiest daarop voor voor draagmoederschap in ruil voor een grote som geld. De Britse biologische moeder Emily dwingt Melody bij haar in te trekken, waarbij de werelden van de 2 vrouwen in eerste instantie nog ver van elkaar verwijderd lijken. Geleidelijk groeien ze steeds meer naar elkaar toe, maar dan gebeurt er iets onvoorziens.

De film is naast een aangrijpend drama vooral ook een sterke karakterstudie, doordrenkt van de tijdsgeest in de vorm van een genadeloos kapitalisme en kansarmoede. De regisseur beschrijft zijn film als volgt: “Op een eerste niveau gaat Melody over draagmoederschap maar op een tweede niveau is het een film over afstamming, over adoptie, over twee eenzame figuren die langzamerhand respectievelijk een moeder en een dochter vinden”.

IFFR #livecinema live tweets

Hieronder ziet u live tweets over #livecinema van alle films die Filmfestival Rotterdam vertoont in meer dan 35 filmzalen over heel Europa. Movie W vertoont hier 2 films van.

This #TBT, remembering #SFSFF2015's AVANT-GARDE PARIS program, with thrilling accompaniment by Earplay and Stephen Horne! tinyurl.com/sfsff-agp #avantgarde #silentfilm #livecinema #ManRay @puffinsteve Photo credit: Pamela Gentile pic.twitter.com/5PpUM7HQOJ

Gisteren op SF Silent Film Fest's Twitter via Hootsuite Inc.

IFFR Live
IFFR 2015 #livecinema

Gegevens

Regie:
Bernard Bellefroid
Jaar:
2014
Land:
België
Taal:
Frans
Ondertiteling:
Engels
Lengte:
90 minuten

English summary

In this prizewinning film, the young Melody decides to become a surrogate mother for Emily in exchange for a large sum of money. Emily forces Melody to move in with her, and at first a gulf seems to separate the two women. Nonetheless, they grow towards each other, but then something unexpected happens.

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

on shortlist Oscar nominations
Première!
vr 18
20:30
Un Certain Regard Award (Cannes)
za 19
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
zo 20
15:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
zo 20
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
ma 21
20:00
Un Certain Regard Award (Cannes)
di 22
20:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
wo 23
20:30
Gouden Palm (Cannes 2018)
do 24
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW

Free solo is vanavond en zondagavond uitverkocht! Sold out! Woensdag 23 januari voor de laatste keer te zien om 20.30 uur. Reserveer dus snel! pic.twitter.com/qg1tLdJGu5

Ongeveer 22 minuten geleden op Filmhuis Movie W's Twitter via Twitter for iPhone