Melody

Melody

Melody is de bekroonde 2e speelfilm van de Waalse cineast Bellefroid, met in de hoofdrollen rijzende ster Lucie Debay en Rachael Blake (Sleeping Beauty), die samen de prijs voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival delen voor hun rollen in dit aangrijpende verhaal van een jonge draagmoeder en haar band met de biologische moeder.

De jonge Franse kapster Melody wil een eigen kapsalon beginnen, maar kan geen bank bereid vinden haar hiervoor geld te lenen. Ze kiest daarop voor voor draagmoederschap in ruil voor een grote som geld. De Britse biologische moeder Emily dwingt Melody bij haar in te trekken, waarbij de werelden van de 2 vrouwen in eerste instantie nog ver van elkaar verwijderd lijken. Geleidelijk groeien ze steeds meer naar elkaar toe, maar dan gebeurt er iets onvoorziens.

De film is naast een aangrijpend drama vooral ook een sterke karakterstudie, doordrenkt van de tijdsgeest in de vorm van een genadeloos kapitalisme en kansarmoede. De regisseur beschrijft zijn film als volgt: “Op een eerste niveau gaat Melody over draagmoederschap maar op een tweede niveau is het een film over afstamming, over adoptie, over twee eenzame figuren die langzamerhand respectievelijk een moeder en een dochter vinden”.

IFFR #livecinema live tweets

Hieronder ziet u live tweets over #livecinema van alle films die Filmfestival Rotterdam vertoont in meer dan 35 filmzalen over heel Europa. Movie W vertoont hier 2 films van.

[rotatingtweets screen_name=’MovieW_WagNL’ search=’#livecinema’]