Melody

Melody is de bekroonde 2e speelfilm van de Waalse cineast Bellefroid, met in de hoofdrollen rijzende ster Lucie Debay en Rachael Blake (Sleeping Beauty), die samen de prijs voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival delen voor hun rollen in dit aangrijpende verhaal van een jonge draagmoeder en haar band met de biologische moeder.

De jonge Franse kapster Melody wil een eigen kapsalon beginnen, maar kan geen bank bereid vinden haar hiervoor geld te lenen. Ze kiest daarop voor voor draagmoederschap in ruil voor een grote som geld. De Britse biologische moeder Emily dwingt Melody bij haar in te trekken, waarbij de werelden van de 2 vrouwen in eerste instantie nog ver van elkaar verwijderd lijken. Geleidelijk groeien ze steeds meer naar elkaar toe, maar dan gebeurt er iets onvoorziens.

De film is naast een aangrijpend drama vooral ook een sterke karakterstudie, doordrenkt van de tijdsgeest in de vorm van een genadeloos kapitalisme en kansarmoede. De regisseur beschrijft zijn film als volgt: “Op een eerste niveau gaat Melody over draagmoederschap maar op een tweede niveau is het een film over afstamming, over adoptie, over twee eenzame figuren die langzamerhand respectievelijk een moeder en een dochter vinden”.

IFFR #livecinema live tweets

Hieronder ziet u live tweets over #livecinema van alle films die Filmfestival Rotterdam vertoont in meer dan 35 filmzalen over heel Europa. Movie W vertoont hier 2 films van.

Bravo ! Très beau ciné-concert ! 2001 : L'odyssee de l'Espace 2001 : A Space Odyssey #2001aspaceodyssey #2001lodysseedelespace en #cineconcert #livecinema, avec @nationaldefce et @ChoeurRF , dimanche 17 mars,17h au @LeGrandRex à #paris #france. pic.twitter.com/rUYHKLTuoN

Ongeveer 2 dagen geleden op Helene M.A.'s Twitter via Twitter for Android

IFFR Live
IFFR 2015 #livecinema

Gegevens

Regie:
Bernard Bellefroid
Jaar:
2014
Land:
België
Taal:
Frans
Ondertiteling:
Engels
Lengte:
90 minuten

English summary

In this prizewinning film, the young Melody decides to become a surrogate mother for Emily in exchange for a large sum of money. Emily forces Melody to move in with her, and at first a gulf seems to separate the two women. Nonetheless, they grow towards each other, but then something unexpected happens.

Deze week

Film and Literature Award
wo 20
20:30
do 21
20:30
Horizons Awards (Venice)
vr 22
20:30
Film and Literature Award
za 23
20:30
zo 24
16:00
PREMIÈRE
Beste Animatiefilm 2018
zo 24
20:30
Horizons Awards (Venice)
ma 25
20:30
Film and Literature Award
di 26
20:30

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW