Mia Madre

Mia Madre

De nieuwste film van Nanni Moretti is een meesterlijke mix van humor en verdriet. Regisseur Margherita zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film, als ze hoort ze dat haar moeder niet lang meer zal leven. Als tegenwicht in het verhaal van Mia Madre is er een onhandelbare Amerikaanse acteur die voor veel hilarische momenten zorgt.

Tijdens het maken van haar nieuwe film heeft de succesvolle regisseur Margherita te maken met een pretentieuze, typisch Amerikaanse acteur die haar regieaanwijzingen niet begrijpt en alle aandacht voor zichzelf opeist. Met een ex-man, een opgroeiende puberdochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Het nieuws over haar terminale moeder dwingt haar stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid wordt een heel waardevolle, inspirerende periode in haar leven.

Mia Madre is absoluut Moretti’s beste film sinds Gouden Pam winnaar La Stanza del Figlio (2001) en won 4 prijzen, waaronder de ‘Prize of the Ecumenical Jury’ tijdens Filmfestival Cannes 2015.