Minari

Minari

Warm en teder familiedrama, waarin een immigrantengezin hun toekomstdroom probeert waar te maken op het Amerikaanse platteland.

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwacht bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Regisseur Lee Isaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familiegeschiedenis; zijn ouders ontvluchtten Zuid-Korea om een beter leven op te bouwen in Amerika. De film is een prachtig, intiem maar ook humoristisch portret van immigranten die in Amerika alle zeilen moeten bijzetten. De Koreaanse vedette Yuh-jung Youn kreeg een Oscar voor beste bijrol als de recalcitrante oma.