Minding the Gap

Minding the Gap

‘An unforgettable film experience that will knock the wind out of you.”  Rolling Stone  (★★★★★)
As a work of nonfiction, it’s stunning; as a piece of storytelling, it’s heartbreaking.” Alissa Wilkinson, Vox (★★★★★)

Première in Movie W van Minding the Gap die inmiddels 51 prijzen en 37 nominaties heeft ontvangen, waaronder een Oscar nominatie Beste documentaire 2019!

Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt, waar werkeloosheid en armoede heerst. Maar drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Vervolgens legt hij ook vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

Minding-the-Gap

De regisseur breekt zo’n beetje alle wetten van het documentaire filmen. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. Minding the Gap wordt op een zeker moment zelfs onvervalste therapie. Maar Liu komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is namelijk authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden. Tijdens het Sundance Film Festival kreeg de regisseur de Special Jury Prize voor Beste Documentaire, waar gesproken werd van “Breakthrough Filmmaking”. Als genomineerde maakt de film ook kans op de Oscar Beste documentaire 2019.