Mining Sacred Worlds – Islands of Sanctuary

Mining Sacred Worlds – Islands of Sanctuary

Seriously SustainableLogo Otherwise PrintLogo Sacred Natural SitesWageningen UR logo
De mijnbouw en winning van natuurlijke hulpbronnen bedreigen het milieu, mensen en gemeenschappen over de hele wereld. Gedurende 4 dagen staan de effecten voor de oorspronkelijke, inheemse bevolking centraal. Wat is de impact voor hun leefomgeving, heilige gronden en cultuur? Na afloop van elke film zullen de verschillende wereldbeelden worden toegelicht en uitgediept in thematische debatten met activisten, journalisten, wetenschappers en het publiek. De ondertiteling bij de films en de discussies na afloop zijn Engelstalig.
U kun de sites van de organisators van het festival bezoeken voor achtergrond-informatie: OtherWise, RUW, Sociology of Development and Change (WUR) en Sacred Natural Sites Initiative

Ticket = € 4,- (studenten € 3,-)
Festival passe-partout = € 15,- (studenten € € 11.-)

In de tweede film Islands of Sanctuary zetten Aboriginals in de noordelijke regio van Australië zich in voor het behoud van hun beschermde gebieden. Ze verweren zich tegen de sterk opkomende mijnbouw en haar verwoestende effecten. De inheemse bevolking van Hawaï past haar ecologische en spirituele methoden toe om het heilige eiland Kaho’olawe te laten herstellen. Dit eiland werd 50 jaar lang gebruikt voor militaire proeven met explosieven.

Gastspreker: Elisabet Rasch – Antropoloog, Sociology of Development and Change (WUR)
Gespreksbegeleider: Bas Verschuuren – Coördinator Sacred Natural Sites Initiative