Mining Sacred Worlds – Profit and Loss

Mining Sacred Worlds – Profit and Loss

Seriously SustainableLogo Otherwise PrintLogo Sacred Natural SitesWageningen UR logo
De mijnbouw en winning van natuurlijke hulpbronnen bedreigen het milieu, mensen en gemeenschappen over de hele wereld. Gedurende 4 dagen staan de effecten voor de oorspronkelijke, inheemse bevolking centraal. Wat is de impact voor hun leefomgeving, heilige gronden en cultuur? Na afloop van elke film zullen de verschillende wereldbeelden worden toegelicht en uitgediept in thematische debatten met activisten, journalisten, wetenschappers en het publiek. De ondertiteling bij de films en de discussies na afloop zijn Engelstalig.
U kun de sites van de organisators van het festival bezoeken voor achtergrond-informatie: OtherWise, RUW, Sociology of Development and Change (WUR) en Sacred Natural Sites Initiative

Ticket = € 4,- (studenten € 3,-)
Festival passe-partout = € 15,- (studenten € € 11.-)

De eerste film Profit and Loss brengt de gevolgen van de hedendaagse goudkoorts voor inheemse groepen in beeld. In Papua Nieuw Guinea verzetten dorpelingen zich tegen hun verhuizing, afgedwongen door een nikkelmijn, en tegen het plan om giftig mijnafval in zee te dumpen. In Canada protesteren de oorspronkelijke bewoners tegen de vernietiging van hun traditionele jacht- en visgronden door de teerzandindustrie.

Gastspreker: Mirjam Koedoot – Freelance reporter dagblad Trouw;
Gespreksbegeleider: Bas Verschuuren – Coördinator Sacred Natural Sites Initiative

Onderstaande trailer geeft een indruk van de verschillende films tijdens de eerste 3 dagen: