Misbehaviour

Misbehaviour

Op ware feiten gebaseerd humoristisch drama, waarin een groep vrouwen het plan beraamt om de Miss World-verkiezing van 1970 te verstoren.

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. De kandidaten van de verkiezingen zijn ondertussen met hele andere dingen bezig. Zo doen er voor het eerst niet-blanke vrouwen mee aan de Miss World-verkiezing, maar maken zij überhaupt wel kans? Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Regisseur Philippa Lowthorpe maakte met Misbehaviour een luchtige film met een serieuze ondertoon. Keira Knightley speelt de gescheiden moeder en student Sally, die zich aansluit bij de Women’s Liberation Movement en worstelt met de verschillende rollen die zij als vrouw geacht wordt te vervullen. De retro-artdirectie en de sterke rolbezetting maakt de film een feestje om naar te kijken.