Navalny

Navalny

Tickets

do 5 mei - 20:30 za 7 mei - 20:30 wo 11 mei - 20:30

Een verbijsterende, must-see documentaire over Aleksej Navalny en zijn bloedserieuze strijd tegen het autoritaire regime; huiveringwekkend, hilarisch en meeslepend als de beste spionage-thriller.

Aleksej Navalny is de enig overgebleven oppositieleider in Rusland; alle anderen zijn letterlijk uit de weg geruimd. Wanneer Poetin besluit tot het uitschakelen van zijn laatste tegenstander, organiseert de FSB een moordaanslag die grandioos spaak loopt. Navalny overleeft niet alleen de vergiftiging, maar gaat zodra hij weer een beetje hersteld is in de tegenaanval. Wat volgt lijkt rechtstreeks uit een John Le Carre thriller te komen, met bijrollen voor een zeer vasthoudende Bellingcat-onderzoeker, Navalny’s team en een hoofdrol voor de zeer media-vaardige Navalny zelf.

Dat hij na deze bloedstollende episode toch weer terugkeert naar Rusland is ongelofelijk en indrukwekkend, maar ook bijna niet aan te zien zo eng. Regisseur Daniel Roher had het geluk precies op het goede moment met zijn camerateam ter plekke te zijn. Hij is erbij als Navalny herstelt in Duitsland en treft hem op zijn kwetsbaarste en tegelijkertijd meest rustige momenten. Het resultaat is een intieme film, relevanter dan ooit, en een must-see voor iedereen die meer inzicht verlangt in het hoofd van de ontwapenende, maar bloedserieuze oppositieleider.