Neon Bull

Neon Bull

Iremar werkt in de rodeostallen in het Noordoosten van Brazilië, waar ze de ‘vaquejada’ rijden: een traditionele rodeo waarbij twee mannen te paard een grote stier bij zijn staart proberen neer te halen. De stoere man heeft echter nog een andere grote passie: kleding ontwerpen. In haast surrealistische danssequenties zien we vrouwen die in de creaties van Iremar het veelal mannelijk publiek het hoofd op hol brengen. Op een dag ontmoet hij een vertegenwoordigster in parfum die tevens als nachtwaker in een enorm kledingbedrijf werkt. Voor Iremar is dit het walhalla van alles waar hij naar verlangt.

In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns Amerika. Regisseur Gabriel Mascaro zoekt voortdurend de scheidslijnen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid op. En naast de voor buitenstaanders diffuse interesses van de hoofdpersoon, staan de dames met wie Iremar werkt hun mannetje.

Neon Bull ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 en won daar prompt de Venice Horizons Award – Special Jury Prize.