Night of the Kings

Night of the Kings

Drama dat zich afspeelt in een gevangenis in Ivoorkust, waar volgens de traditie een jonge man een hele gevangenis een nacht lang moet vermaken met een spannend verhaal. Slaagt hij daar niet in, dan moet hij het bekopen met de dood…

Diep in het Ivoriaanse woud staat een gevangenis waar eigen regels gelden. De leider van de gevangenen, Blackbeard, heeft bepaald dat een nieuweling bij de eerste maansverduistering een nacht lang de andere gevangenen moet vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, zal hij moeten sterven. Nerveus begint de jonge man aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

De Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte (Run) heeft een achtergrond in radio- en hoorspelen, dus hij kent de waarde van een goed verteld verhaal. In zijn tweede speelfilm Night of the Kings speelt hij dan ook op inventieve manieren met vertelkunst, wat een spannend samenspel oplevert tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert. Night of the Kings werd bekroond op vele internationale festivals en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies that Matter Festival.