Ninjababy

Ninjababy

Tickets

vr 3 jun - 20:30 zo 5 jun - 20:30 do 9 jun - 20:30 di 14 jun - 20:30

Oprecht en verfrissend Noors drama over een jonge vrouw die ongewenst zwanger blijkt. Er is geen weg meer terug, maar durft ze de keuze voor het moederschap wel te maken?

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde, rommelige leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Op aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en dan blijkt ze al zes maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke. De film is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt. De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen en was in Nederland vorig jaar al te zien bij Film by the Sea als openingsfilm en op het Leiden International Film festival.