Notes from Brussels

Notes from Brussels

Tickets

do 19 mei - 20:00 di 24 mei - 20:30

In dit bijzondere documentaire debuut volgen we drie sterk gemotiveerde vrouwen in verschillende fases van hun leven, die onder hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven.

Let op: op donderdag 19 mei komt regisseur Nadine van Loon naar Movie W voor een Q&A na afloop van de voorstelling. Ex-wethouder Lara de Brito is aanwezig als gespreksleider.
De aanvangstijd van de voorstelling is dan 20.00 uur!

Welke offers zijn we bereid te maken om onze carrière op de rails te houden? Welke keuzes zouden we al terugblikkend heroverwegen? Regisseur Nadine van Loon volgt een jonge Franse politiek medewerker in het Europees Parlement, een Poolse journalist en een Duitse topambtenaar bij de Europese Commissie. Net als de regisseur kwamen deze vrouwen als twintiger naar Brussel vanuit een verlangen bij te dragen aan Europa. Maar waar de regisseur deze werkomgeving verliet na een burn-out, zijn deze vrouwen gebleven. De documentaire onderzoekt hun persoonlijke offers terwijl ze hun Europese idealen nastreven.

De verhalen van de vrouwen spelen zich af tegen de achtergrond van toenemend euroscepticisme in Frankrijk, van Polen dat afdrijft van Europese waarden en de aanhoudende EU-migratiecrisis. Zo herinnert de documentaire ons er aan hoezeer autoritaire tendensen onze rechtstaat en democratische vrijheden bedreigen en hoe kwetsbaar de Europese samenwerking is, thema’s die in het licht van de Russische invasie in Oekraïne nieuwe lading krijgen. Deze documentaire heeft Engelse ondertiteling.