Nuestro Tiempo

Nuestro Tiempo

Juan en zijn vrouw Esther leven met hun gezin op een stierenranch in de wilde natuur van de Mexicaanse deelstaat Tlaxcala. Ooit hebben ze afgesproken dat seks buiten het huwelijk geen punt is, mits beide partners er open over zijn.

Maar wanneer Juans echtgenote een affaire krijgt met paardentrainer Phil, komt die afspraak onder druk te staan. Gedreven door jaloezie begint Juan obsessief al haar gangen na te gaan.

Het echtpaar wordt gespeeld door de regisseur zelf en zijn echtgenote (actrice Natalia López). De jonge kinderen van het stel worden gespeeld door hun eigen kinderen, en de film werd grotendeels gedraaid op hun eigen ranch.

Carlos Reygadas, die met films als “Japón” en “Stellet Licht” uitgroeide tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten, neemt met het even poëtisch-intieme als visueel overdonderende Nuestro Tiempo een ambitieuze volgende stap. Zijn gedurfde, openhartige zelfonderzoek met betrekking tot machismo en liefde, narcisme en verdriet is bovendien gefilmd in magistrale landschapsbeelden met de bravoure van een klassieke western. Reygadas betoont zich met zijn vijfde film opnieuw een waardig spiritueel opvolger van de Russische grootmeester Tarkovski, waarbij iedere seconde in de film enerverend en onmisbaar is. Groots, mystiek en intiem!