Open Bethlehem

Open Bethlehem

In samenwerking met Palestina Link en met het oog op aankomende Kerst vertoont Movie W eenmalig de documentaire Open Bethlehem: een film die vooralsnog niet is uitgebracht in Nederland. Regisseur Leila Sansour (speciaal ingevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk) zal aanwezig zijn om haar film te introduceren en na afloop vragen te beantwoorden.

Deze geëngageerde film is gemaakt in een tijdsbestek van 10 jaar, ten tijde van de bouw van de Israëlische afscheidingsmuur. Het resultaat is een intiem en aangrijpend portret van de diverse inwoners van Bethlehem en van de levensgeschiedenis van de regisseur, die zelf in deze stad opgroeide. Bethlehem verandert snel: rapporten voorspellen dat als de trends zich voortzetten de christelijke gemeenschap van Bethlehem, een stad die model staat voor het multireligieuze Midden-Oosten, binnen één generatie kan verdwijnen.

Open Bethlehem is tevens een campagne om mensen het verhaal van de stad te (laten) vertellen en de Israëlische regering te stimuleren om deze prachtige, historische stad weer open en vrij toegankelijk te maken voor alle bewoners en niet bewoners.