Out Stealing Horses

Out Stealing Horses

Na de dood van zijn vrouw trekt Trond zich terug in een klein dorpje, te midden van de uitgestrekte bossen in oostelijk Noorwegen. De gesloten Trond raakt daar in gedachten steeds vaker in 1948, toen hij als vijftienjarige een zomer met zijn vader doorbracht in de wildernis.

Het is de zomer waarin Trond gevoelens kreeg voor een vrouw. Dezelfde vrouw waarmee Trond’s vader zijn leven mee door wilde brengen. Het plezier van het houthakken en paardrijden sloeg echter om toen het dorpje waar ze verbleven door verschillende tragedies werd getroffen. Trond heeft nooit helemaal begrepen welke rol zijn vader daarin speelde en probeert nu de puzzelstukjes in elkaar te passen. Een toevallige ontmoeting met buurman Lars laat alles weer terugkomen. Want het is dezelfde Lars die in 1948 in het dorpje woonde en een tragisch ongeluk veroorzaakte, dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Het prachtige Noorse landschap is de sleutel tot deze knappe, doorwrochte verfilming van de gelijknamige bestseller van Per Petterson. Out Stealing Horses is de Noorse inzending voor de Oscars 2020 en won in Berlijn de Zilveren Beer (‘for Outstanding Artistic Contribution’).