Parched

Parched

In deze kleurrijke, energieke film ontmoeten we vier vrouwen die in opstand komen tegen de eeuwenoude tradities in hun kleine dorpje in India. Zo worden jonge tienermeisjes er als vanouds uitgehuwelijkt.

Rani moet al haar verdiende geld reserveren om te sparen voor de bruidsschat voor haar zoon. De beoogde bruid Janaki knipt echter haar haren af in de hoop dat die uithuwelijking niet door gaat. Rani’s beste vriendin Lajjo wordt maar niet zwanger en wordt daarom mishandelt door haar man. Bijli werkt als danseres en prostituee in een striptent en is daardoor een paria in de dorpsgemeenschap. Onderling praten deze vrouwen ongedwongen over mannen, seks en hun leven. Hun vriendschap en het verlangen naar vrijheid maken dat ze zich uiteindelijk gaan verzetten tegen het patriarchale systeem.

Parched blijft ondanks het onderwerp opmerkelijk luchtig en tegenover elke scène over onrecht, staat ook een fragment waarin hoop gloort. Er zijn meerdere opwindende dansnummers en het lokale festival met kermis is betoverend. Regisseur Yadav is er evenwel goed in geslaagd de juiste mix te vinden en valse romantiek te vermijden.