Perfetti Sconosciuti

Perfetti Sconosciuti

In het Italiaanse, zeer komische Perfetti Sconosciuti (Perfecte Vreemdelingen) ontmoeten zeven goede vrienden elkaar voor een gezellig etentje. Ze zweren geen enkel geheim te hebben voor elkaar. Die grootspraak leidt tot een gewaagd experiment: ieder legt zijn smartphone op tafel, waarna elk binnenkomend gesprek en bericht worden gedeeld met de groep. Uiteraard komen er dan explosieve geheimen boven tafel.

perfetti-sconosciuti_2De dialogen zijn uiterst gevat in rap en smakelijk Italiaans. De over elkaar buitelende gebeurtenissen zorgen ervoor dat de film continu boeiend en vermakelijk blijft. En de sterrencast beheerst perfect de juiste timing, expressie, nuance en de afwisseling van het komische met het dramatische.

De onderliggende vragen in de film zetten je intussen flink aan het denken: “Wat winnen we ermee als we onze geheimen prijsgeven? Wat is de prijs van volmaakte eerlijkheid?” Perfetti Sconosciuti won in het thuisland prijzen voor ‘Beste Film’ en ‘Beste Scenario’ en was daar met ruim 3 miljoen bezoekers dé bioscoophit van afgelopen voorjaar. Ook op het Tribeca festival in New York won de film de prijs voor het beste scenario.