Permanent Vacation

Permanent Vacation

logo-looking-for-america-2

In Jim Jarmush’ punky debuutfilm Permanent Vacation, voorzien van een heerlijke jazzy soundtrack, volgen we de ultracoole jazzliefhebber Allie Parker die zijn dagen slijt in een nauwelijks ingericht appartement in New York. Hij wil in de voetsporen treden van jazzlegende Charlie Parker, maar deze zelfingenomen Don Quichot is vooral op de vlucht voor welke verantwoordelijkheid dan ook. De jonge nietsnut wandelt rond in een post-apocalyptisch aandoend New York, schijnbaar op zoek naar de zin van zijn bestaan en ontmoet daarbij een keur aan bizarre personages.

Regisseur Jim Jarmush groeide na zijn debuutfilm uit tot één van de meest succesvolle onafhankelijke, artistieke, Amerikaanse filmmakers en maakte furore met onder andere ‘Stranger than Paradise’ (1984), ‘Down by Law’ (1986), ‘Mystery Train’ (1989), ‘Dead Man’ (1995) en ‘Broken Flowers’ (2005).

LOOKING FOR AMERICA
In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen werpt Movie W dit najaar onder het thema ‘Looking for America’ een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Alle Amerikanen dromen, maar voor velen komt de droom nooit uit. Omdat ze de verkeerde achtergrond hebben of geen opleiding of geen familie of geen geld. U gaat het zien via drie prikkelende films die Movie W vertoont in oktober en november: Permanent Vacation, Stop the Pounding Heart en The Other Side.