Petite Maman

Petite Maman

Betoverende en intieme film waarin de band tussen ouders en kinderen wordt onderzocht, in een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen.

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje dat heel erg op haar lijkt. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. Haar terloopse, kleine observaties helpen haar bij het beantwoorden van de onuitgesproken grotere vragen.

Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) maakte Petite Maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer. “What a superb movie – a jewel of this year’s Berlin film festival”, aldus The Guardian die de film vijf sterren gaf.