Pin Cushion

Pin Cushion

IFFR Live 2017In het weekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari organiseert Movie W in samenwerking met het Internationaal Filmfestival Rotterdam een uniek live cinema event: IFFR Live 2018. U kunt zes nieuwe, spraakmakende films gaan zien die gelijktijdig op het IFFR in première gaan. Direct na de aftiteling zal er een live verbinding worden gemaakt met de zaal in Rotterdam waar de Q&A met de regisseur plaatsvindt.

Het sterke speelfilmdebuut Pin Cushion van de Britse filmmaakster Deborah Haywood was de openingsfilm van de ‘Critic’s Week’ op het Filmfestival van Venetië.

De excentrieke alleenstaande moeder Lyn (Joanna Scanlan) verhuist met haar tienerdochter Iona (Lily Newmark) naar een saaie stad in de Midlands voor een hoopvolle nieuwe start. Hun extreem hechte relatie is echter niet bestand tegen de nieuwe omgeving: beide willen zo graag nieuwe vrienden maken, dat ze daardoor niet alleen zichzelf verliezen in hun fantasiewereld maar ook elkaar.

Pin CushionAlleenstaande moeder Lyn heeft een enorme, pluizige poezenmuts en net als elke tiener schaamt dochter Iona zich verschrikkelijk voor haar. Ze probeert bevriend te raken met de populaire meisjes uit de klas, maar door groepsdruk en naïviteit leidt haar verlangen naar hun vriendschap tot verschrikkelijke consequenties.
Nu ze niet meer de beste vriendin van haar puberdochter kan zijn, gaat ook Lyn op zoek naar nieuwe sociale contacten, maar zij stuit op dezelfde problemen. Om geen zorgen bij haar dochter op te wekken, creëert ze een kleurrijke fantasiewereld, vol kittens en pastelkleurig breisels. Een zacht pantser tegen de buitenwereld.

Debuterend regisseur Deborah Haywood verwerkte persoonlijke ervaringen in dit hartverscheurende, tragische sprookje. Talentvolle actrice Lily Newmark, die ook een van de nieuwe gezichten van Chanel is, schittert in haar eerste hoofdrol en Joanna Scanlan is hartverscheurend als Lyn, die zich wankelend staande houdt in een wereld waarin iedereen misbruik maakt van haar kwetsbaarheid.