Poesía Sin Fin

Poesía Sin Fin

Energieke autobiografische film met een betoverende, sensuele verbeeldingskracht, gewijd aan het leven en de schoonheid daarvan

Alejandro Jodorowsky (inmiddels 87) heeft een zeer diverse kunstcarrière achter de rug die begon in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Na ‘La Danza de la Realidad’ (2014), is Poesía Sin Fin het tweede deel van zijn autobiografische filmreeks die uit vijf delen moet gaan bestaan.

Poesía Sin FinDe jonge Jodorowsky besluit om dichter te worden. Hij wordt geïntroduceerd in de artistieke, Boheemse kringen van Santiago en ontmoet andere veelbelovende talenten: de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze zijn op zoek naar schoonheid in de wereld, in de ander en in henzelf. Ze leven alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek en vrij.

Poesía Sin Fin zit vol met prachtige, verrassende visuele vondsten, waarbij zang, dans, muziek, literatuur en schilderkunst samenkomen. Het levert een energieke, gepassioneerde, kruisbestuiving op tussen leven, kunst en magie. De basis blijft een gevoelig, zeer persoonlijk verhaal over hoe hij zichzelf ontdekte als kunstenaar en nooit zo zou worden als zijn tirannieke vader wilde.