#Powerplant

#Powerplant

Op verzoek van de Wageningse Werkgroep van de Partij voor de Dieren, kunt u #Powerplant op het grote scherm gaan kijken. In deze nieuwe documentaire met Marianne Thieme (partijleider van de Partij voor de Dieren) onderzoekt ze de kansen voor een plantaardige samenleving. Tijdens deze speciale voorstelling is Luuk van der Veer te gast: fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Gelderland, en nummer vijf op de lijst voor het Europees Parlement.

#PowerplantPlantaardige voeding is bezig aan een onstuitbare opmars als enig alternatief in het belang van dieren, natuur, milieu, klimaat, voedselverdeling en volksgezondheid. #Powerplant geeft inzicht in de relaties tussen klimaatverandering en vleesconsumptie. Marianne Thieme gaat in gesprek met diverse wetenschappers over de noodzaak van een eiwittransitie en een economie waarin de grenzen van de aarde niet langer overschreden worden. Zo horen we de visie van top econoom Kate Raworth, Will Steffen en Jan Zalasiewicz en de Wageningse onderzoekers Atze-Jan van der Goot en Birgit Dekkers. Daarnaast komen ook verschillende ondernemers en artiesten, zoals Moby, over dit actuele onderwerp aan het woord.

Na de filmvertoning is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie. De toegang is gratis. Inloop vanaf 15:00 uur. Aanvang voorstelling om 15:30 uur. Wel graag aanmelden via wageningen@partijvoordedieren.nl