Queen of Hearts

Queen of Hearts
Dronningen/Queen of HeartsDirected by MAY EL-TOUKHYNordisk Film Production A/SProduced by CAROLINE BLANCO & RENE EZRAPhoto Credit:ROLF KONOW is a must

Het gewaagde Deense drama Queen of Hearts vertelt een opmerkelijk liefdesverhaal tussen een vrouw en haar minderjarige stiefzoon.

Anne en haar man Peter lijken het perfecte leven te hebben: een stabiel huwelijk, twee toffe opgroeiende dochters en allebei een baan die ze met passie uitoefenen. Peter is arts en Anne een advocate gespecialiseerd in het verdedigen van slachtoffers van kindermisbruik. Wanneer Gustav, Peters tienerzoon uit een eerder huwelijk, intrekt in hun mooie villa verandert alles. Want Anne zet alles op het spel door de tienerjongen seksueel te verleiden. Nadat deze grens overschreden is, komt de duistere kant van Anne steeds meer naar voren. Het intrigerende aan de film is echter dat Anne je voortdurend en overtuigend op sleeptouw neemt – hoe onbevattelijk haar keuzes ook mogen zijn.

De Deense steractrice Trine Dyrholm is meesterlijk in haar vertolking van deze overdonderende, zelden geziene rol van een vrouwelijke seksueel roofdier. Het contrast tussen haar hypocriete, genadeloze daderprofiel en de aangename, beschaafde omgeving waarin ze zich bevindt, werkt bijzonder goed. Winnaar van onder andere de Publieksprijs tijdens Sundance Film Festival 2019.