Retour en Bourgogne

Retour en Bourgogne

Een geraffineerde feelgood film over familie en wortels; over daarvan loskomen en ermee verbonden blijven’  VPRO (★★★)

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden.

Retour en BourgongeJean verliet zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Na tien jaar keert hij terug naar zijn familie en hun uitgestrekte landgoed met wijngaard; net op tijd voor de druivenoogst en het sterfbed van zijn vader. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie wil hij proberen het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Bij deze film hoort een goed glas wijn. U kunt tijdens de voorstellingen van deze fijne zomerfilm tevens genieten van exclusieve, kwaliteitswijn afkomstig van Wagenings Wijngoed!